chauffeur_algemeen

Cursus communicatieve vaardigheden voor chauffeurs

De vrachtwagenchauffeur is het visitekaartje van het bedrijf en heeft direct contact met de klanten. Steeds nadrukkelijker komt het kwaliteitsaspect van de dienstverlening in de dagelijkse beroepspraktijk van chauffeurs naar voren. Ook binnen het bedrijf zal een chauffeur goed moeten kunnen communiceren met leidinggevenden en collega's. Dit is belangrijk voor de juiste afwikkeling van een vervoersopdracht en voor het bedrijf. De cursus communicatieve vaardigheden voor chauffeurs leert de chauffeurs hoe te handelen in zulksoortige situaties die hij dagelijks tegenkomt.

Direct inschrijven voor de cursus

Inhoud en opzet van de training communicatieve vaardigheden

In de praktijktraining komt het op de juiste wijze omgaan met mensen binnen en buiten het bedrijf aan de orde. Verder komen de volgende onderwerpen voor in deze praktijktraining:

  • representativiteit / beroepshouding;
  • klantbenadering /commercieel gedrag / informatie functie;
  • omgaan met stress situaties;
  • rollenspelen;
  • klachtenafhandeling;
  • correcte manier van mondelinge en schriftelijk communicatie.

In deze ééndaagse praktijktraining worden alle onderwerpen besproken en wordt er geoefend in het communiceren in bepaalde situaties, ook onder stress.

Resultaat

Na deze trainingen hebben de deelnemers een betere kennis en inzicht in de interactie tussen zichzelf en de klant. Ze beschikken over vaardigheden om praktische situaties op een contactgerichte en klantvriendelijke manier op te lossen. De deelnemers ontvangen na afloop van de praktijktraining een bewijs van deelname.

Richtlijn Vakbekwaamheid Code 95

De cursus kanmeetellen voor 7 nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Aaanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 22,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag.

Cursusduur

De cursus wordt in twee aaneengesloten dagdelen gegeven. De praktijktraining kan zowel op reguliere werkdagen als op zaterdag worden gegeven.

Cursuslocatie en -data

In overleg met u wordt de cursuslocatie besproken. Ook de datum voor de training is in overleg met u.

Deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 10 personen

Richtlijn Vakbekwaamheid

De cursusuren van deze cursus kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid voor Vrachtauto- en Buschauffeurs. Af / aanmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 22,50 excl 21% BTW p.p. per cursusdag. Deze cursus telt voor 7 uur mee voor de Nascholing, als theorie.

Subsidiemogelijkheden

Transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie op de cursusprijs en een bijdrage in de verletkosten. Kreeft Opleidingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het wel of niet ontvangen van SOOB-subsidie. Wij helpen u uiteraard wel graag bij het onderzoeken van de mogelijkheden.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of vul hieronder het formulier in.

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in