chauffeur_daf-scania

Vrachtwagenchauffeur worden?

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur bestaat uit een theorie- en praktijkopleiding. Voor de theorie opleiding heeft u keuze uit een spoedopleiding (klassikale cursus) of een online cursus. De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden en is ook in een spoedopleiding mogelijk. Praktijklessen en examens verzorgen wij vanuit de plaatsen Hoogeveen, Drachten en Hardenberg. Voor groepen of speciale trajecten kunnen wij examens verzorgen vanuit elke CCV-examenplaats.

Direct aanmelden

Theorieopleiding vrachtwagen

De theorieopleiding bestaat uit twee delen; deel 1 (verkeer en techniek) en deel 2 (administratie en overige zaken) ieder afgesloten met een schriftelijk theorie-examen. Daarnaast legt u voor  het behalen van code 95 een aanvullend theorie-examen af (deel 3) dat bestaat uit drie cases op het gebied van administratie en overige zaken met in totaal 45 meerkeuzevragen. Code 95 komt voort uit de richtlijn vakbekwaamheid en is verplicht bij beroepsmatig gebruik. Het resultaat van de theorieopleiding is de basiskwalificatie van de Richtlijn Vakbekwaamheid (het voormalige chauffeursdiploma goederenvervoer). Zodra de theoriedelen 1 en 2 met voldoende resultaat afgesloten zijn, kunnen wij het praktijkexamen definitief voor u reserveren, voortijd  kunt u wel alvast met rijlessen beginnen.

Praktijkopleiding vrachtwagenchauffeur

De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden. Afhankelijk van de beschikbaarheid om overdag te lessen, kunt u uw rijbewijs C al binnen 1,5 week halen. De praktijkopleiding voor de vrachtwagen bestaat uit 4 onderdelen:

  • Rijlessen met de vrachtauto
  • Praktische toets
  • Toets besloten terrein
  • Praktijkexamen

Rijlessen

U gaat onder toezicht van een instructeur de opgenbare weg op om de verschillende vaardigheden aan te leren. Voor de praktijklessen hebben wij diverse merken vrachtauto's, zoals Daf, Volvo en Scania. Een intest kan duidelijkheid geven over het aantal benodigde lessen. Gemiddeld zijn er 28 rijlessen nodig.

Praktische toets

Tijdens de praktische toets worden onderwerpen getoetst als het vastzetten van lading, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico's, het invullen van een Europees schadeformulier, maatregelen bij noodsituaties en het reageren op wensen, behoeften en gedragingen van passagiers.

Toest besloten terrein

Bij de toets besloten terrein wordt de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren getest.

Praktijkexamen

De examinator van het CBR neemt het examen af. Het praktijkexamen is voor de kandidaat de gelegenheid om aan te tonen dat hij het voertuig in alle facetten, onder uiteenlopende omstandigheden beheerst.

Nascholing

Om de vakbekwaamheid te behouden (het beroepsmatig besturen van een vrachtauto) is het verplicht  om in 5 jaar tijd minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. De vervaldatum hiervan wordt als code 95 op het rijbewijs achter de rijbewijscategorieën aangegeven. Er zijn een groot aantal toegelaten Nascholingscursussen beschikbaar, de keuze hierin is vrij, u kunt dus uw eigen nascholingspakket bepalen. Deze nascholingscursussen hebben een theorie- of praktijkkwalificatie. Van de 35 uur nascholing, moeten er tenminste 7 uur de kwalificatie praktijk hebben. U kunt direct al een nascholingscursus volgen na het behalen van het vakbekwaamheidstraject.

Alles voor code 95 in huis

Kreeft Opleidingen kan het volledige nascholingstraject voor u en uw bedrijf invullen. Dit kan onder andere met de scholingsmanager. Een greep van interessante cursussen die meetellen voor code 95:

Geneeskundige verklaring

Voordat een praktijkexamen kan worden aangevraagd, dient u in het bezit zijn van een Geneeskundige verklaring. Ter verkrijging van deze Geneeskundige verklaring moet u worden gekeurd bij een arts, dit mag niet uw eigen huisarts zijn. Kreeft heeft een eigen keuringsarts die meerdere middagen en avonden aanwezig is en regelmatig op zaterdagen. Ook de Eigen Verklaring hebben wij voor u op voorraad, waardoor u niet meer naar het gemeentehuis hoeft om deze aan te schaffen. Alles wordt op één moment geregeld en buiten uw werktijd, wel zo handig... Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0528 - 265577.

Subsidiemogelijkheden

Kreeft Opleidingen is erkend door diverse Scholingsfondsen. Wij informeren u graag over welke subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf van toepassing zijn. Heeft u nog vragen dan kunt u ons bereiken via verkoop@kreeftopleidingen.nl of telefoonnummer 0528-265577.

Voor particulieren en niet BTW-plichtige instellingen kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van BTW.

Bekijk de cursusdata.


Aanmelden

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in:

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in