t-rijbewijs-visual

Je T-rijbewijs (tractor rijbewijs) halen

Rijles in een tractor van Kreeft OpleidingenHet tractor rijbewijs (ook wel T-rijbewijs of trekkerrijbewijs), is verplicht voor bestuurders (vanaf 16 jaar) van land- en bosbouwtractors (LBT's) en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS) die rijden op de openbare weg. Er rijden steeds meer landbouwvoertuigen op de openbare weg, waardoor het T-rijbewijs wettelijk verplicht is gesteld. Door het halen van het T-rijbewijs laat je zien dat je rijvaardig en rijgeschikt bent en veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Wil je je trekkerrijbewijs halen, zodat je legaal met een landbouwtrector of bosbouwtractor de weg op mag?

Schrijf je direct in of vraag meer informatie aan

Theorie-opleiding trekker

Om in het bezit te komen van het tractor-rijbewijs dien je eerst te slagen voor het theorie-examen bij het CBR. Je mag al theorie-examen doen wanneer je 15,5 jaar bent. Het tractor theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 37 goed moet hebben om te slagen. Er is een regulier examen beschikbaar, een examen met extra tijd of een voorleesexamen.

Voor de theorie-opleiding bieden wij je de keuze uit de volgende pakketten:

Pakket 1: E-learning + terugkommiddag + theorie-examen

Wanneer je zelfstandig online wilt leren voor je theorie-examen, kun je kiezen voor het pakket E-learning. Met dit online educatiemiddel kun je waar en wanneer je maar wilt leren voor je examen. Periodiek plannen wij een ‘terugkommiddag’, waarin de deelnemers de gelegenheid krijgen om de verduidelijking van de stof te krijgen en vragen te stellen, waarna aansluitend het theorie-examen is. Let op: Dit is geen lesmiddag! 

Pakket 2: 3-daagse cursus + theorie-examen

Tijdens de 3-daagse theorie-cursus wordt alle stof behandeld die getoetst zal worden tijdens het theorie-examen. De te leren stof wordt klassikaal behandeld. Het voordeel van klassikaal leren is dat je ook leert van je medecursisten.

Upgrade Theorie-opleiding

Kreeft Opleidingen biedt je de mogelijk om een upgrade aan te schaffen. Door te kiezen voor de upgrade kun je aansluiten bij de klassikale lessen en mag je gebruik blijven maken van de E-learning module. Maak je al gebruik van de klassikale lessen dan is het mogelijk om jouw pakket te upgraden met E-learning. Hierdoor kun je de theorieopleiding voor het trekkerrijbewijs volledig aan laten sluiten op jouw behoefte en wensen.

Intest

Om het praktijkpakket zo goed mogelijk op jou af te stemmen starten we met een intest.
Deze intest duurt 2 uren en zorgt ervoor dat je een gericht advies krijgt over het aantal benodigde lessen voor je T-rijbewijs.

Praktijk-opleiding Trekker

Als je 16 jaar bent mag je beginnen met de praktijkopleiding voor het tractor rijbewijs. De praktijkopleiding kan naar wens ingepland worden, hier is ook een spoedopleiding voor beschikbaar. De opleiding bestaat uit rijlessen op de openbare weg, bijzondere verrichtingen en een praktijkexamen. Het praktijkexamen is het moment om aan te tonen dat je het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden beheerst. Bij het succesvol afronden ontvangt u het T-Rijbewijs.

Praktijkopleidingen verzorgen wij in Hoogeveen, Hardenberg en Drachten. Voor groepen verzorgen wij praktijkopleidingen op elke gewenste locatie in Nederland.


Aanmelden trekkerrijbewijs

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995
Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in