busbijhal

Buschauffeur regio Drachten

Woont u in Drachten of omgeving en wilt u buschauffeur worden of bent u als buschauffeur op zoek naar nascholing? Kreeft Opleidingen heeft een ruim aanbod aan rij-opleidingen en nascholing, ook voor Code 95. Als u buschauffeur wilt worden heeft u rijbewijs D of rijbewijs D1 nodig. U kunt uw D rijbewijs zelfs versneld behalen, in slechts 3 dagdelen, als u in de afgelopen 2 jaar uw rijbewijs C heeft gehaald. We hebben een grote vestiging in Drachten, waardoor we ook alle plaatsen in de regio optimaal tot dienst kunnen zijn.

Buschauffeur worden DrachtenBuschauffeur worden in Drachten

Rijbewijs D of rijbewijs D1 is nodig om buschauffeur te kunnen worden. Om beroepsmatig buschauffeur te worden, heeft u ook Code 95 nodig, dit zijn aanvullende eisen voor beroepschauffeurs. Het D rijbewijs bestaat uit een praktijkdeel en een theoriedeel. De theorie bestaat uit twee delen met examen, of drie als u Code 95 wilt behalen:

  • Deel 1: verkeer en techniek
  • Deel 2: administratie en overige zaken
  • Deel 3: theorie-examen Code 95

Het praktijkdeel omvat rijlessen op de openbare weg, speciale verrichtingen en het rij-examen. Het aantal benodigde rijlessen varieert en is onder andere afhankelijk van of u in het bezit bent van het C rijbewijs of niet. Als u beroepschauffeur wilt worden, heeft u voor Code 95 ook de Praktische toets en de Toets besloten terrein nodig.

Richtlijn Vakbekwaamheid nascholing

Als u al beroepsmatig buschauffeur bent en dit ook wilt blijven moet u Code 95 behouden door nascholing te volgen. Minimaal 35 cursusuren moeten elke 5 jaar gevolgd worden, waarvan minimaal 7 uur de kwalificatie praktijk moet hebben. U kunt deze uren zelf samenstellen uit ons uitgebreide aanbod Nascholingscursussen.

Vacatures buschauffeur Drachten

Het D rijbewijs is doorgaans een eis, of minstens een pré, als u wilt solliciteren op een vacature voor buschauffeur. Als u dus uw kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten, is het halen van dit rijbewijs een goede zet. Bij de vacatures waarbij het geen eis is om een D rijbewijs te hebben, en dit dus aangeboden wordt door de werkgever, kunt u gebruik maken van het bijscholingsaanbod van de werkgever. Kreeft Opleidingen is voor veel transportbedrijven en personenvervoerbedrijven partner voor het bijscholingsaanbod. Dit kunnen bedrijven gemakkelijk regelen met behulp van onze Scholingsmanager.

Regio Drachten

Uiteraard komen de buschauffeurs die wij opleiden niet alleen uit Drachten, maar ook uit andere plaatsen in de omgeving: Gorredijk, Oosterwolde, Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Harlingen, Joure, Dokkum en Surhuisterveen. Drachten ligt in Friesland, vlakbij de provinciegrenzen van Groningen en Drenthe. We hebben vestigingen in heel het land, zo leiden we ook veel buschauffeurs op in regio Hoogeveen, Hardenberg en Geldermalsen.  

Meer weten over buschauffeur regio Drachten?

Een offerte, meer informatie of de opleiding buschauffeur rijbewijs D boeken? Vul onderstaand formulier in of neem contact met ons op.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in