t-rijbewijs-visual

Hardenberg: rijschool voor uw T-rijbewijs

Sinds juli 2016 is het T-rijbewijs verplicht om over de openbare weg te mogen rijden. Het T-rijbewijs wordt ook wel trekker rijbewijs of tractor rijbewijs genoemd. Heeft u uw B-rijbewijs gehaald vóór 2015, dan krijgt u uw T-rijbewijs automatisch bijgeschreven met het verlengen van uw rijbewijs. Voldoet u hier niet aan, dan zult u een theorie- en praktijkexamen moeten afleggen om over de openbare weg te mogen rijden. Bij Kreeft Opleidingen Hardenberg kunt u theorielessen en rijlessen volgen om uw T-rijbewijs te halen.

Direct contact opnemen

Wat is het trekkerrijbewijs?

Om met land- en bosbouwtractors (LBT) en motorvoeruigen met beperkte snelheid (MMBS) over de openbare weg te rijden heeft u het T-rijbewijs nodig. Al vanaf 15,5 jaar oud mag u het theorie-examen halen en vanaf 16 mag u rijlessen nemen en uw praktijkexamen doen. U kunt dus vanaf 16 jaar al uw T-rijbewijs halen. Voorheen was er het trekkercertificaat, wat vóór juli 2016 omgezet kon worden in een T-rijbewijs. 

Theorie-opleiding trekker rijbewijs

Het T-rijbewijs is vergelijkbaar opgebouwd als het B-rijbewijs. U haalt eerst uw theorie-examen voordat u het praktijkexamen aflegt. Het theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan u minimaal 37 vragen goed dient te hebben. Het is ook mogelijk om een theorie-examen met extra tijd te doen of een voorleesexamen. Kreeft Opleidingen biedt de volgende pakketten voor het theorie-examen aan:

Pakket 1: E-learning + terugkommiddag + theorie-examen

U kunt thuis leren voor het theorie-examen met ons E-learning pakket. Met dit online educatiemiddel kunt u uw eigen studietijd inplannen waardoor het moeiteloos samen gaat met uw school/werk en sociaal leven. In dit pakket zit tevens een 'terugkommiddag'. Dit geeft deelnemers de kans om vragen te stellen en opheldering te krijgen over leerstof. Het theorie-examen vindt aansluitend na de terugkommiddag plaats. Let op: dit is geen lesmiddag!

Pakket 2: 3-daagse cursus + theorie-examen

Als klassikaal leren beter bij u past, is de 3-daagse theoriecursus voor u! Alles wat u moet weten voor het theorie-examen wordt klassikaal behandeld. Dit geeft uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen, gebruik te maken van de ervaring van de instructeur en te leren van uw medecursisten. 

Combinatiepakket theorie-opleiding

Pakketten 1 en 2 kunnen ook gecombineerd worden. Dan heeft u toegang tot de 3-daagse klassikale cursus én het E-learning pakket om thuis te herhalen wat u in de les hebt geleerd. 

Intest

Stap 1 van de praktijk-opleiding is de intest. Deze rijles duurt 2 uren. Hierin wordt het ervaringsniveau van de chauffeur in kaart gebracht en hoe snel de chauffeur het oppikt. Zo kan onze instructeur een gericht advies geven over het benodigde aantal rijlessen voor het trekker rijbewijs.

Praktijklessen T-rijbewijs

Zodra u 16 jaar oud bent, kunt u beginnen met rijlessen voor het trekker rijbewijs. U kunt zowel flexibel rijlessen inplannen of gebruik maken van de spoedopleiding. Tijdens deze praktijkopleiding leert u rijden op de openbare weg en leert u bijzondere verrichtingen uit te voeren. Zo stomen we u klaar voor het praktijkexamen. Om uw T-rijbewijs te halen, toont u tijdens het praktijkexamen aan dat u het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden beheerst. 

Hoogste slagingspercentage T-rijbewijs van Nederland

Cijfers van het Centraal Bureau voor de rijvaardigheid (CBR) uit 2018 laten zien dat Kreeft Opleidingen het hoogste slagingspercentage voor het praktijkexamen van het T-rijbewijs van Nederland heeft. Het gemiddelde slagingspercentage in Nederland is 65%, bij Kreeft Opleidingen is het gemiddelde 85%!

Meld je daarom nu aan voor de opleiding tractor rijbewijs.  

Kreeft Opleidingen in regio Hardenberg

Om succesvol uw tractor rijbewijs te halen, is het belangrijk dat uw rijschool dichtbij zit. Kreeft Opleidingen heeft een grote vestiging in Hardenberg, een mooie centrale locatie in de regio. We hebben al veel mensen opgeleid in: Dedemsvaart, Ommen, Bergentheim, Coevorden, Slagharen, Gramsbergen, Mariënberg en Balkbrug. Hardenberg ligt in de provincie Overijssel, vlakbij de provinciegrens van Drenthe. Door het hele land hebben we vestigingen, zo kunt u uw T-rijbewijs bijvoorbeeld ook halen in Hoogeveen, Geldermalsen en Drachten.

Trekker rijbewijs halen in Hardenberg?

Wilt u meer weten, bijvoorbeeld wat een trekker rijbewijs kost? Of wilt u zich direct aanmelden? Vul het formulier hieronder in of neem contact met ons op.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in