landbouwvoertuigen

Dankzij het T-rijbewijs met uw trekker over de weg

Pas sinds juli 2016 bestaat het T-rijbewijs. Het T-rijbewijs staat voor tractor rijbewijs, ook wel trekker rijbewijs genoemd. Als u voor 2015 uw B-rijbewijs heeft behaald, krijgt u bij de volgende verlenging van uw rijbewijs automatisch uw T-rijbewijs bijgeschreven. Is dit niet het geval, dan dient u apart uw trekker rijbewijs te behalen om met de trekker over de openbare weg te mogen. Kreeft Opleidingen heeft een vestiging in Drachten, waar u zowel uw theorie kunt halen als rijlessen krijgen. 

Direct aanmelden

Trekker rijbewijs in omgeving Drachten

Wij hebben veel klanten die hun T-rijbewijs hebben gehaald in de omgeving van Drachten. Bijvoorbeeld in de volgende plaatsen: Gorredijk, Oosterwolde, Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Harlingen, Joure, Dokkum en Surhuisterveen. Drachten ligt in Friesland, vlakbij de provinciegrenzen van Groningen en Drenthe. Wij hebben meerdere vestigingen in het land. Zo is Kreeft Opleidingen ook gevestigd in regio Hoogeveen, Hardenberg en Geldermalsen

Trekkerrijbewijs of trekkercertificaat?

De afgelopen jaren zijn er steeds meer trekkers en andere landbouwvoertuigen over de openbare weg gaan rijden. Hierdoor zijn de risico's toegenomen en dus ook de eisen aan de chauffeurs. Voorheen was er het trekkercertificaat. Sinds juli 2016 is het T-rijbewijs verplicht. Iedereen die toen een trekkercertificaat had kon dit om laten zetten naar het T-rijbewijs. Tegenwoordig is het tractorrijbewijs verplicht om met een land- en bosbouwtractor (LBT) en motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS) verplicht om over de openbare weg te mogen rijden. 

Theorie-opleiding T-rijbewijs

Het trekker rijbewijs bestaat net als het autorijbewijs uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Het theorie-examen neemt het CBR af en bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Als u minimaal 37 vragen goed heeft, heeft u het theorie-examen gehaald. Er is ook een theorie-examen mogelijk met extra tijd en een voorleesexamen. Kreeft Opleidingen biedt de volgende pakketten voor uw theorie aan:

Pakket 1: E-learning + terugkommiddag + theorie-examen

Voor mensen die graag zelf hun tijd indelen en niet afhankelijk willen zijn van een locatie is het E-learning pakket een aanrader. Dit online educatiemiddel stelt u in staat om vanuit huis te leren wanneer u maar wilt. Voordat u het theorie-examen gaat doen, heeft u een terugkommiddag. Zo kunt u vragen die u heeft stellen aan een ervaren instructeur en om verdere verduidelijking vragen. Let op: dit is geen lesmiddag!

Pakket 2: 3-daagse cursus + theorie-examen

Heeft u liever een klassikale theoriecursus dan kunt u dit pakket nemen. Het bevat een 3-daagse cursus met het theorie-examen. Hierdoor gaat u goed voorbereid uw examen doen. U leert tijdens de theoriecursus ook van vragen die medecursisten stellen en krijgt meteen opheldering als u iets niet snapt. 

Upgrade theorie-opleiding

U kunt de pakketten ook upgraden om ze samen te voegen. Zo heeft u zowel de E-learning thuiscursus als de 3-daagse cursus. Het beste van beide dus!

Intest

Om u een gericht advies te kunnen geven over het benodigde aantal rijlessen starten we de praktijk-opleiding met een intest. Deze rijles duurt 2 uur en geeft ons de gelegenheid om uw huidige ervaringsniveau in te schatten. 

Praktijklessen T-rijbewijs

Zodra u 16 jaar oud bent, kunt u beginnen met de rijlessen voor uw tractor rijbewijs. U kunt flexibel rijlessen inplannen of gebruikmaken van onze spoedopleiding. Voor het praktijkexamen leren we u rijden op de openbare weg en bijzondere verrichtingen uitvoeren. Het praktijkexamen test of u de trekker in alle facetten onder uitlopende omstandigheden beheerst. Zodra u voor uw theorie-examen en praktijkexamen bent geslaagd, heeft u uw T-rijbewijs gehaald. 

Hoogste slagingspercentage van Nederland

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de rijvaardigheid (CBR) uit 2018 blijkt dat Kreeft Opleidingen het hoogste slagingspercentage van Nederland heeft voor het T-rijbewijs. Het gemiddelde slagingspercentage van Kreeft Opleidingen is 85%, over heel Nederland is het gemiddelde 65%.

Meld u daarom nu aan voor de opleiding tractor rijbewijs. 

Direct aanmelden trekker rijbewijs regio Drachten

Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor het T-rijbewijs? Vul het formulier hieronder in of neem contact met ons op.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in