stap-budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en niet-werkende gebruik maken van een STAP-budget voor persoonlijke scholing en ontwikkeling. Dit is een regeling die in de plaats komt voor de belastingaftrek voor particulieren. 

Het STAP-budget

Kreeft Opleidingen is aangesloten bij de STAP-opleiders met diverse opleidingen die in aanmerking komen voor deze subsidie. Voor Code 95 nascholing maken wij bijvoorbeeld alles in één pakketten waardoor deze 35 uur nascholing inclusief praktijk zelfs kosteloos aangeboden kan worden! Het is van toepassing op al onze beroepsopleidingen! Dus zowel cursussen als chauffeursopleidingen voor vrachtauto, bus, tractor etc.

Het STAP-budget kan verdeeld over 6 aanvraag termijnen (elke 2 maanden start een aanvraagperiode), maar 1 keer per jaar worden aangevraagd. Is het geld van een periode op als je een aanvraag doet? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode

STAP aanvraag periodes

Op 28 februari 2023 start het eerstvolgende STAP-aanvraagtijdvak. Wees er dan op tijd bij, want op=op. Wil je dat we je op de hoogte houden? Schrijf je dan in voor de STAP-nieuwsbrief.

Wees er op tijd bij, want er is slecht een beperkt budget vanuit de overheid beschikbaar gesteld. We zagen bij de vorige aanvraagperiodes dat het budget binnen 1 dag op was. 

Hoe werkt het?

De inschrijving van het STAP budget verloopt via het UWV. Hiervoor heb je een STAP aanmeldbewijs nodig. Wij krijgen de STAP subsidie van de deelnemer rechtstreeks uitgekeerd van het UWV, voor de deelnemer zelf dus geen kosten, mits men aan de voorwaarden van het STAP budget voldoet. Als de opleiding meer kost dan € 1.000,- dan betaal je slechts het verschil zelf bij.

Voorwaarden STAP-budget

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. 

  • Je moet 18 jaar of ouder bent; 
  • Je nog geen AOW ontvangt;
  • De training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan;
  • Deze mag nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. 
  • De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden.

Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag aan ons betaald. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. 

Het UWV kan het STAP-budget in sommige gevallen ook terugvorderen, indien je niet hebt voldaan aan de verplichtingen die zijn verbonden aan het STAP-budget. Het gaat om de verplichting om de scholing af te ronden, de verplichting om mee te werken aan onderzoek naar de rechtmatigheid van de subsidieverlening, en de meldingsplicht. 

Onder afronding verstaat het UWV:

  • Je rond de scholing af met een diploma of certificaat; 
  • Je hebt een aanwezigheids- of deelnemingspercentage van ten minste 80% (of ten minste 80% digitale activiteiten bij digitale scholing). 

Aanvraag STAP-budget

De inschrijving voor het STAP-budget loopt via het UWV. Hiervoor is een STAP-aanmeldbewijs benodigd. Deze kun je aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in