vrachtwagen-snelweg

Mogelijkheden en regelingen uit het Sectorplan Transport en Logistiek

Vanaf 2015 wordt een groot tekort aan arbeidskrachten verwacht in de sector transport en logistiek. Het sectorplan Transport en Logistiek is met medewerking van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het levern geroepen om een extra stimulans te geven aan een collectieve aanpak van dit tekort.

Zo richt het sectorplan Transport en Logistiek zich op:

  • Kennis en vakmanschap behouden door de kans op werk voor werkzoekenden in de sector te vergroten
  • De inzetbaarheid van werknemers in de sector te verbeteren
  • Zorgen voor een tijdige en voldoende instroom van goed gekwalificeerd personeel

Versoepeling voorwaarden subsidieregeling behoud vakbekwaamheid

Het sectorplan Transport en Logistiek maakt het vanaf heden mogelijk voor werkloze chauffeurs, kraanmachinisten en logistiek medewerkers om de wettelijk verplichte bijscholing te kunnen volgen middels een subsidieregeling. Deze regeling stelde aanvankelijk als eis dat de werkzoekende bij een bij SOOB-aangesloten bedrijf werkzaam was voordat de werknemer werkloos werd. Deze eis is komen te vervallen. De versoepelde regeling is ook met terugwerkende kracht indien op eerdere gronden de aanvraag werd afgewezen.


Wat betekent dit voor mij als werknemer / werkzoekende?

Met de komst van het sectorplan zijn verschillende regelingen in het leven geroepen om uw kansen op een baan te vergroten. Zo kunt u onder andere een beroep doen op subsidie om uw vakbekwaamheid (code 95) op peil te houden als u momenteel zonder werk zit. Deze kosten dienen normaal door de werkgever voldaan te worden. Dankzij de regeling wordt de mogelijkheid geboden uw kennis op niveau te houden zodat uw kansen op een baan gehandhaaft wordt.

Het sectorplan Transport en Logistiek betekent voor u als werknemer / werkzoekende:

  • Mogelijkheid tot gesubsidieerde opleidingen en bijscholing
  • Vergrote kans op een baan in de transport en logistiek
  • Subsidieregeling voor behoud vakbekwaamheid

Let op: de regeling is van kracht tot eind 2015 en het aantal plaatsen zijn beperkt. Neem direct contact op om de mogelijkheden voor u te bespreken.


Wat betekent dit voor mij als werkgever?

Het sectorplan Transport en Logistiek stimuleert de aanwas van nieuwe leerlingen. Het opleiden van nieuw personeel is voor u als werkgever dankzij subsidieregelingen extra interessant en voordelig. Huidig personeel dat momenteel actief is in transport en logistiek kan tevens met subsidie worden bijgeschoold waardoor ze breder inzetbaar zijn.

Het sectorplan Transport en Logistiek betekent voor u als werkgever:

  • Interessante subsidieregelingen voor nieuw personeel
  • Gemotiveerde leerlingen tegen een extra aantrekkelijk tarief
  • Gesubsidieerde opleidingen om laaggeschoold personeel breder te kunnen inzetten

Let op: de regeling is van kracht tot eind 2015 en het aantal plaatsen zijn beperkt. Neem direct contact op om de mogelijkheden voor u te bespreken.


Neem contact op met Kreeft Opleidingen voor de mogelijkheden

Wij helpen u graag om de mogelijkheden voor u in kaart te brengen. Kreeft Opleidingen is gecertificeerd opleider in Transport en Logistiek waardoor u gebruik kunt maken van diverse subsidiemogelijkheden. Benieuwd wat Kreeft Opleidingen voor ú kan betekenen?

 

Contactformulier

 

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in