bus

Rijbewijs D1 halen? U slaagt bij Kreeft Opleidingen

Rijbewijs D1 is bedoeld voor het besturen van een lichte bus. U kunt bij Kreeft terecht voor rijbewijs D1 met of zonder code 95.

Voor personenvervoer van meer dan acht personen

Rijbewijs D1 is een busrijbewijs waarmee u een lichte bus mag besturen. U heeft Rijbewijs D1 nodig voor besturen van motorvoertuigen bestemd voor personenvervoer van meer dan acht personen en tot maximaal zestien zitplaatsen (de bestuurder wordt hierin niet meegerekend).

De bus mag maximaal acht meter lang zijn. Er mag een aanhangwagen worden gekoppeld met een maximaal toegestane massa van maximaal 750 kilo.

Direct inschrijven

Busrijbewijs D1 halen met of zonder code 95

U kunt uw D1 rijbewijs halen met of zonder code 95. Voor de opleiding zonder code 95 hoeft u minder examens af te leggen. Hieronder vindt u de details van beide opleidingen. 

Opleiding rijbewijs D1 zonder code 95

Het examentraject voor het halen van rijbewijs D1 zonder de code 95, ziet er als volgt uit:

  • Theorie-examen RV1-light ( deel 1: Verkeer & Techniek)
  • Theorie-examen R2D (deel 2: Administratie):
  • Praktijkexamen D1

Het praktijkexamen D1 kan worden afgelegd zodra de twee theorie-examens (RV1-light en R2D) zijn behaald. Voor uw rijbewijs D1 kunt u examen doen vanaf 21 jaar. U moet daarvoor wel eerst in het bezit zijn van het rijbewijs B.

Opleiding rijbewijs D1 met code 95

Als u rijbewijs D1 met code 95 wilt behalen, dan is het examentraject als volgt:

  • Theorie-examen RV1-light (deel 1: Verkeer & Techniek)
  • Theorie-examen V2D (deel 2: Administratie D)
  • Theorie-examen V3D (deel 3: Administratie D)
  • Praktische toets D
  • Toets besloten terrein D1 of Toets simulator D1
  • Praktijkexamen D1

Het praktijkexamen D1 kan worden afgelegd zodra de twee theorie-examens (RV1-light en R2D) zijn behaald. Als u rijbewijs D1 in combinatie met uw vakbekwaamheid (code 95) haalt, dan kunt u vanaf 18 jaar examen doen en moet u in het bezit zijn van het rijbewijs B.

Hoe moeilijk is het examen?

Hoe makkelijk of moeilijk het is om het examen in één keer succesvol af te leggen, verschilt van persoon tot persoon. Hierbij spelen zaken als ervaring en aanleg immers een grote rol. Maar in alle gevallen bent u bij Kreeft Opleidingen aan het juiste adres. Onze instructeurs hebben namelijk jarenlange ervaring met het voorbereiden van kandidaten op het examen. 

Kosten rijbewijs D1

Meer weten over wat een opleiding en examen kost? Neem gerust contact met ons op.

op pad met een d1 rijbewijs

Rijden met een aanhanger (rijbewijs D1E)

Als u een aanhangwagen met een hoger gewicht dan 750 kg aan de bus wilt koppelen, moet u rijbewijs D1E halen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden van het behalen van rijbewijs categorie D1E.

BTW

Voor particulieren en en instellingen zonder btw-plicht kunnen wij via Kreeft Beroepsopleidingen BV opleidingen aanbieden vrij van btw.


Aanmelden opleiding rijbewijs D1

Vraag direct meer informatie aan of schrijf u meteen in voor een personenvervoeropleiding lichte bus.

Bijvoorbeeld: 25-09-1995

Haal snel je
Heftruckcertificaat
Schrijf je nu in