Vrijdag 5 december Zwarte Pieten Actie!

Zwarte Pieten Actie

Kreeft Opleidingen uit Hoogeveen speelt dit jaar op ludieke wijze in op sinterklaasavond. Diegenen die op 5 december verkleed als Zwarte Piet aan de balie van de rijschool verschijnen, krijgen een gratis rijles van de rijschool cadeau. Zwarte Pieten die hun rijbewijs al hebben en zich die dag voor bijvoorbeeld de Code 95-nascholing of een BHV-cursus inschrijven, krijgen daarnaast een gratis slipcursus aangeboden. Dat laat rijschoolhouder Gert-Jan Kreeft weten.

"Jeroen Starrenburg, één van mijn instructeurs kwam met het idee om op 5 december verkleed als zwarte piet rijlessen te gaan verzorgen. We hebben toen gelijk ook deze actie bedacht. Zelf staan we die dag ook als Pieten aan de balie. We pakken het serieus aan", zo legt Kreeft uit. Bang om met gratis rijlessen en cursussen te moeten strooien, is hij niet. Adverteren kost ook geld en nu kunnen onze klanten er direct van profiteren.

Hoofdpiet

Van top tot teen moeten leerlingen of rijbewijsbezitters zijn omgetoverd om voor een gratis rijles of cursus in aanmerking te komen. "Met een beetje schmink op het gezicht nemen wij geen genoegen. Ik ben hartstikke streng en de bedenker van de actie is als Hoofdpiet aangesteld. Die heb ik de taak van de beoordeling toevertrouwd", zo laat Gert-Jan lachend weten.

Dat de pieten door de strenge keuring wellicht meer geld kwijt zijn aan het samenstellen van een goede outfit dan de kosten voor een rijles, dat weerlegt Kreeft. "Er zijn in de regio al veel jongeren die vrijwilliger zijn bij "de kluis van Sinterklaas" of op school en daardoor al over een pietenpak beschikken. Die verwachten we op 5 december dan ook wel aan de balie te zien."

Rijles

Diegenen die het met de kleur niet zo nauw nemen, kunnen voor teleurstellingen komen te staan, zo wordt gesteld. "Wij gaan gewoon voor zwarte pieten. Clownspieten en stroopwafelpieten vallen in principe niet binnen onze actie."

De rijschool, die in zowel Hoogeveen als Drachten gevestigd is, verwacht niet dat het leerlingenbestand na 5 december opeens explosief gegroeid zal zijn. "We denken niet dat we hier meteen heel veel nieuwe leerlingen uithalen. Het is vooral leuk om iets voor onze bestaande leerlingen te doen en ze op deze manier een leuke dag én een gratis rijles te bezorgen."

Er is geen maximum aantal van toepassing op de aktie, dus iedereen die als zwarte piet komt krijgt een gratis rijles of een gratis anti-slipcursus aangeboden!



Naar overzicht