Volop kansen in sector Transport en Logistiek: tekort chauffeurs verwacht vanaf 2015

De vergrijzing slaat toe in de sector Transport en Logistiek. Naar verwachting zal er vanaf 2015 een groot tekort in arbeidskrachten ontstaan als een flink aantal medewerkers in de logistiek met pensioen gaat. Nederland neemt met een ruime 700.000 logistieke arbeidsplaatsen een koppositie in op de logistieke markt.

Grote vraag naar chauffeurs vanaf 2015

In de jaren die komen gaat een groot aantal arbeidskrachten met pensioen. Hierdoor zal er vanaf 2015 al een behoefte zijn aan 10.000 nieuwe chauffeurs. Dit aantal loopt in de jaren daarop zelfs toe tot 50.000. Jongeren blijken niet of nauwelijks op de hoogte van de kansen die er liggen in de sector Transport en Logistiek. Hierdoor blijft aanwas van nieuwe werknemers en de doorstroom van huidige medewerkers achter.

Kansen voor jongeren

De sector gaat actief op zoek naar logistieke talenten om zo het toekomstige gat op de arbeidsmarkt te kunnen dichten. Omdat het enige jaren duurt voordat nieuwe studenten zijn klaargestoomd voor toetreding op de arbeidsmarkt is vandaag de campagne 'Hollands Goud' van start gegaan. Voor alle denkbare opleidingsniveaus liggen er kansen voor jongeren. Zo zal er over een aantal jaren veel vraag zijn naar chauffeurs, heftruckchauffeurs, teamleiders en transportmanagers.

Beginnen met een chauffeursopleiding?

Kreeft Opleidingen biedt verschillende mogelijkheden aan op het gebied van transportopleidingen. Diverse opleidingstrajecten zoals zaterdagopleidingen, een gemengde groep of een specifieke cursus voor een selecte groep medewekers. Neem contact op voor de mogelijkheden.



Naar overzicht