Voetbal voor veilig verkeer

Trials gaat samenwerken met HZVV, zo werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van HZVV. Volgens Trials-directeur Gert-Jan Kreeft van Kreeft Opleidingen in Hoogeveen, is Trials 'een project dat de verkeersveiligheid onder jongeren bevordert'.

Directeur Gert-Jan Kreeft met HZVV-voorzitter Jan Stam

Directeur Gert-Jan Kreeft van Trials met HZVV-voorzitter Jan Stam

Trials is een project waarbij op verschillende locaties in Nederland Trials-trainingsdagen worden georganiseerd, waarbij jongeren middels praktijkoefeningen ervaring opdoen in bijzondere verkeerssituaties en zo hun rijvaardigheid verbeteren. Het Verbond van Verzekeraars is dit verkeersveiligheidsproject gestart en heeft inmiddels in een zevental provincies de samenwerking gezocht met verschillende sportverenigingen. Voor Drenthe is dat HZVV.

Trials, the Ultimate Driving Test en voetbalverenigingen maken samen werk van verbetering verkeersveiligheid onder jonge (voetballende) bestuurders. Trials confronteert jongeren onder veilige omstandigheden met de gevaren van het hedendaagse verkeer. Door die confrontatie wordt jeugdige overmoed omgezet in bewustwording van de risico's in het verkeer.

De doelgroep van Trials zit o.a. binnen de voetbalverenigingen vanaf de A-junioren en doorlopend naar de senioren. Doordeweeks na de trainingen en in de weekenden zijn veel jongeren actief in het verkeer. Voetbalverenigingen zijn zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor hun leden en zorg voor veiligheid in het algemeen.


Naar overzicht