Nieuw opleidingscentrum voertuigentechniek opent deuren

Het open huis op de zaterdag is voor iedereen vrij toegankelijk. Van 10.00 tot 16.00 uur is er een doorlopend programma waarbij bezoekers de moderne faciliteiten kunnen bezichtigen zoals de APK-straat voor vrachtwagens, de vermogenstestbank en de bedrijfskantine met dakterras. Ook om het opleidingscentrum heen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zullen verschillende gasten uit de automotive wereld vertegenwoordigd zijn met hun voertuigen, waaronder het Dakar Team Holland en het VW-Audi Team uit Hoogeveen. Ook het regionale bedrijfsleven zal zich presenteren tijdens het open huis. Voor de kleintjes is er een springkussen en een kids kartbaan.

Een greep uit de activiteiten:

- Mini Show & Shine van het VW-Audi Team Hoogeveen
- De Dakartruck van het Dakar Team Holland
- Wedstrijd bandenwissel
- Ongevallensimulator
- Kids Kartbaan
- Springkussen
- Bromfiets Opstapdag (vanaf 16 jaar, neem je ID mee!)

Modern opleidingscentrum
Het gebouw aan De Stroom in Hoogeveen is een modern opleidingscentrum voor voertuigentechniek, transport en logistiek. Het nieuwe opleidingscentrum is school en bedrijf in één. Ruim 350 vmbo- en mbo-leerlingen krijgen hier hun opleiding in een aantrekkelijk onderwijsleerbedrijf met uitstekend geoutilleerde werkplaatsen. Door de nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven worden technische ontwikkeling snel vertaald in het onderwijs. Zo is het nieuwe opleidingscentrum de plek om leerlingen vanaf 14 jaar op te leiden tot vakmensen en specialisten in de transport- en mobiliteitsbranche.

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 11 maart. Onder de aanwezigen onder meer Karel Loohuis, burgemeester van de gemeente Hoogeveen. CDA-prominent Elco Brinkman verricht de officiële openingshandeling door de naam van het opleidingscentrum bekend te maken.



Naar overzicht