LZV-certificaat onbeperkt geldig

Chauffeurs van lange zware voertuigen (LZV) moeten in het bezit zijn van een speciaal LZV-certificaat. Om dit certificaat te kunnen krijgen moet er een speciaal rijexamen worden afgelegd bij CCV. In samenspraak tussen CCV en het ministerie van Infrastructuur en Milieu is besloten dat de huidige geldigheid van dit certificaat van vijf jaar vervalt. Alle certificaten die vanaf 1 maart 2015 worden afgegeven zijn onbeperkt geldig.

Dat betekent dat chauffeurs met een LZV-certificaat hun certificaat na 1 maart 2015 nog maar één keer hoeven te verlengen. Chauffeurs van wie het LZV-certificaat is verlopen moeten op dit moment opnieuw examen doen om weer in het bezit te komen van een geldig LZV-certificaat. Speciaal voor personen op wie deze situatie van toepassing is, is er een overgangsregeling in het leven geroepen. Vanaf 20 november kunnen zij hun LZV-certificaat verlengen zonder opnieuw examen te doen. Ze krijgen dan een certificaat dat vijf jaar geldig is. Als ze niet rijden met een LZV kunnen ze ook na 1 maart 2015 het certificaat verlengen zodat ze meteen een certificaat ontvangen dat onbeperkt geldig is. Alle chauffeurs met een LZV certificaat zijn hier op 20 november per brief over geïnformeerd.

Kreeft Opleidingen verzorgt in heel Nederland LZV opleidingen vanaf de bedrijfslokatie van de opdrachtgever. Voor meer informatie over LZV opleidingen kunt u contact opnemen met Gert-Jan Kreeft of Erik Jager via verkoop@kreeftopleidingen.nl



Naar overzicht