Leerlingen bezoeken nieuwe opleidingslocatie

Hoogeveen - Ruim 220 ouders en leerlingen van het Roelof van Echten college en het Alfa-college hebben de nieuwe opleidingslocatie voor motorvoertuigentechniek en transport en logistiek bezocht. Ze gaven hiermee gehoor aan de oproep van beide scholen om naar de zogenaamde 'sneak preview' te komen.

Hier staat nog een steiger en daar ligt een bouwemmer. Nu mag dat nog. In januari moet alles opgeruimd en ingericht zijn, want dan gaan de leerlingen van het Roelof van Echten college en het Alfa-college deze bijzondere locatie aan De Stroom 3 bevolken. In diverse groepen ging men woensdagavond uiteen om van de docenten uitleg te krijgen over de nieuwe mogelijkheden die dit pand biedt. Uniek is de samenwerking tussen vmbo en mbo, maar net zo bijzonder is het onderkomen bij een echt bedrijf, Kreeft Opleidingen. Dat is ook de gedachte van de drie partijen erachter: dat de verschillende leeromgevingen, vmbo en mbo, én de beroepspraktijk op elkaar aan sluiten. Zonder uitzondering waren de reacties positief. De leerlingen verheugen zich al op het nieuwe, moderne materiaal om mee te werken en de realistische omgeving. Zoals een leerling verwoordde: "Je hebt helemaal niet het idee dat het hier een school is, het is net een echt bedrijf."

Ook de leden van de Klankbordgroep Hoogeveen namen alvast een kijkje. De leden van deze expertisegroep hebben gedurende het traject vanuit heb bedrijfsleven geadviseerd om tot een praktijkgerichte leeromgeving te komen. De officiële opening van de opleidingslocatie zal plaatsvinden in maart volgend jaar.



Naar overzicht