DGO Express en Trials werken samen aan de verkeersveiligheid

HOOGEVEEN “ DGO Express, onderdeel van de Sent Waninge-groep te Hoogeveen, gaat een jaar lang voor het verkeersveiligheidsprogramma Trials achterop 9 vracht- en bestelauto's in Noord- en Oost Nederland reclame maken.
 
Sent Waninge, directeur van DGO Express, was direct enthousiast om zijn steun in deze vorm toe te zeggen. Volgens Sent worden zo 2 vliegen in 1 klap geslagen. Enerzijds wordt binnen het Trials- programma uitgebreid aandacht besteed aan de rol van de vrachtauto in het hedendaagse drukke verkeer. Op speelse wijze ervaren de deelnemers, door zelf anderhalf uur in een vrachtauto te rijden, wat de (on)mogelijkheden van deze omvangrijke verkeersdeelnemer zijn en heeft bij de bijna 10.000 deelnemers tot nu toe veel respect en begrip opgeleverd voor het werk van de beroepschauffeur als een tot dat moment vervelende 'verkeerscollega'. Volgens Sent moet dat minder aanrijdingen met de vrachtauto en daardoor minder materiële en letselschaden tot gevolg hebben.
 
Samenwerking tussen DGO Express en Trials
 
Jan R. Stam (adviseur Trials), Sent Waninge (DGO Express) en Gert-Jan Kreeft (Directeur Trials) slaan de handen ineen
 
Anderzijds is het een mooie en waardevolle promotie van het vak van beroepschauffeur en past prima binnen het eerder dit jaar door TLN genomen idee om de beginnende bestuurders minimaal 1 rijles in een vrachtauto aan te bieden. Trials heeft daar sinds 2005 uitstekende resultaten mee geboekt en vult dit idee al jaren naar tevredenheid van de deelnemers actief in.
 
Volgens Trials-directeur Gert-Jan Kreeft is Trials 'een project dat de verkeersveiligheid onder jongeren bevordert'. Om dit te kunnen bereiken worden er op verschillende locaties in Nederland Trials trainingsdagen georganiseerd, waarbij jongeren middels praktijkoefeningen ervaring opdoen in bijzondere verkeerssituaties en zo hun rijvaardigheid verbeteren.
 
Het Verbond van Verzekeraars is dit landelijke verkeersveiligheidsproject in 2005 gestart in Drenthe en vervolgens uitgerold over meerdere provincies in Nederland en wordt uitgevoerd met de provinciale verkeersveiligheidsorganisaties. In Drenthe wordt in dit project nauw samengewerkt met het Verkeer en Vervoersberaad (VVBD) in kader van een Veilig Bereikbaar Drenthe. In de zes provincies waar Trials actief is wordt de komende tijd deze samenwerking gezocht met nog enkele transportbedrijven voor reclame achterop de vrachtauto, bij voorkeur bedrijven die actief zijn in het distributie- en stadsbestelwerk.
 
Trials confronteert jongeren, in de leeftijd 18 - 25 jaar, onder veilige omstandigheden met de gevaren van het hedendaagse verkeer. Door die confrontatie wordt jeugdige overmoed omgezet in bewustwording van de risico's in het verkeer.
 
Binnenkort wordt de 10.000e deelnemer begroet en dat is absoluut een prachtige mijlpaal en er zullen nog duizenden volgen de komende jaren, want Trials is een ambitieus verkeersveiligheidsproject en springlevend.
 
Trials 'The Ultimate Driving test' en DGO Express maken een jaar lang samen werk van verbetering verkeersveiligheid onder jonge automobilisten. Een bezoekje aan www.Trials.nl is de moeite waard voor meer informatie over dit succesvolle verkeersveiligheidsproject.
 


Naar overzicht