Verbouwing examencentra Barendrecht, Haarlem, Hoogeveen

De CBR-examencentra in Barendrecht, Haarlem en Hoogeveen worden vanaf 8 september geschikt gemaakt voor de afname van theorie-examens via het nieuwe systeem. Gedurende de verbouwing worden alle examens dan ook afgenomen vanaf andere locaties. Dat heeft het CBR laten weten. Voor praktijkexamens en rijtests kunnen leerlingen per 20 oktober weer in de drie centra 'nieuwe stijl' terecht. Vanaf eind oktober worden ook de theorie-examens daar weer afgenomen, dan via touchscreens.

Praktijkexamen

Gedurende de verbouwingsperiode gaan de praktijkexamens en rijtesten in Haarlem en Hoogeveen gewoon door op de huidige locatie.

Afnamesysteem

Het CBR gaat het huidige theorie-afnamesysteem vernieuwen, omdat het klassikale examen naar zeggen van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen niet meer aansluit bij deze tijd. Het CBR streeft ernaar het huidige klassikale theorie-examen per 1 januari 2015 tot het verleden te laten behoren.

Voorlopig verandert er met ITEC niets aan de inhoud van het theorie-examen. Het is nu een technische verandering, niet inhoudelijk. "Het moet gedurende het proces van de uitrol namelijk niet uitmaken of je nog in een 'oud' gebouw het examen maakt of dat je al in een omgebouwde theoriezaal de vragen moet beantwoorden", zo liet het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen eerder al weten.



Naar overzicht