T-rijbewijs verplicht vanaf 1 juli 2015

Het T-rijbewijs voor tractorbestuurders wordt definitief ingevoerd op 1 juli aanstaande.

Ik heb al een autorijbewijs, moet ik examen doen voor het T-rijbewijs?
Nee dat hoeft niet. Wanneer u op 1 juli 2015 reeds in het bezit bent van het autorijbewijs mag u op de openbare weg een land-bouw of bosbouwtrekker (LBT) en motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) besturen. Wanneer u uw rijbewijs na 1 juli 2015 vernieuwt, wordt de categorie T automatisch bijgeschreven.

Ik heb al een trekkercertificaat, moet ik apart examen doen voor het T-rijbewijs?
Nee u hoeft niet apart examen te doen. Tot 1 juli 2016 kunt u het trekkercertificaat omwisselen voor het T-rijbewijs. Na 1 juli 2016 is het trekkercertificaat ongeldig en kunt u het ook niet meer omwisselen en zult u wel apart examen moeten doen voor het T-rijbewijs.

Vanaf welke leeftijd mag ik examen doen voor het T-rijbewijs?
Op de leeftijd van 15,5 jaar mag het theorie-examen al worden afgelegd. Voor het praktijkexamen geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Meld u nu aan voor het T-rijbewijs

Kreeft Opleidingen is dé opleider op het gebied van verkeer, transport, logistiek en veiligheid. Voor de landbouw en veeteelt verzorgen wij al jaren specifieke trainingen zoals Het nieuwe rijden voor landbouwvoertuigen, Nascholing voor landbouwvoertuigen en Chauffeur veetransport. Voor het T-rijbewijs zit u bij Kreeft Opleidingen dus goed.

Neem contact op voor de mogelijkheden.



Naar overzicht